22 mei

Fotofair 2016 - workshop voor ZOOM.nl

Op zaterdag 28 mei is er de Fotofair 2016 in Hilvarenbeek. Voor het fotografieblad ZOOM geef ik een workshop HDR/Strobist. Deze begint om 15:30 uur. Het is een 'meet & greet' met andere ZOOMERS. De bijeenkomst duurt een uur en ik vertel over HDR fotografie  en Strobistfotografie (zie foto hiernaast).

Op zaterdag ben je na de Masterclass van Laura Vink in het ZOOM Paviljoen hartelijk welkom aan mijn tafel.

Uiteraard mag je lekker onderuit hangen en luisteren naar mijn verhaal. Je kunt er ook voor kiezen om actief mee te doen en mee kijken op je eigen device! Download de app van Camfi in de appstore (helemaal gratis!) en elke foto die ik maak tijdens de workshop, kan je terugkijken op jouw telefoon.

Opwarmertje
Ik ga je voorbeelden laten zien van HDR foto's en ik leg vooral uit hoe je de foto's maakt met je toestel. Tijdens de demo is het heel leerzaam om zelf ook mee te doen. Neem dus je toestel mee!

Ik sta uitgebreid stil bij strobistfotografie. Onderdeel is het maken van een foto op klaarlichte dag waar ik toch met meerdere flitsers moet werken voor een bijzonder effect.
Eerst sta ik stil bij de apperatuur. Je kan van heel betaalbaar naar heel duur gaan in de aanschaf van zenders, ontvangers en flitsers. Ik laat beide manieren (infrarood en radiografisch) de revue passeren. 
Als laatste geef ik een demo van hoe je echt van een kiekje naar een mooie foto gaat waarin iets gebeurt, een foto met een verhaal. Stap voor stap leg ik uit wat ik doe en elke foto zie direct op jouw mobiel! Dit mag je niet missen! Hopelijk zie ik je a.s. zaterdag!