30 mei

Fotofair 2016

 

Op zaterdag een 'workshop' gegeven op de Fotofair. Een tafel vol mensen die geinterresseerd waren in HDR en Strobistfotografie. Buiten veel activiteiten die echt het fotograferen waard waren. Ik ben los gegaan op de freestylers!

 

Door het fotografieblad ZOOM ben ik gevraagd een tafelgesprek te voeren. Wat moet je je daar bij voorstellen? Komen er mensen en zo ja hoeveel? De tafel zat gelukkig lekker vol en de mensen waren erg geinteresseerd. Ik had mij voorgenomen foto's te maken en deze dan direct te verzenden naar mijn Ipad. Een demo van een kwartier was niet handig. Mensen willen toch weer door op een gegeven moment. Dus hebben we adhv foto's de HDR en strobist technieken doorgenomen.

Respectloos
Zie ik deze twee mensen (foto boven) en vraag of ik ze mag fotograferen. Ik zeg dat het even duurt want ik moet mijn camera en losse flitser wel goed instellen. Krijg ik commentaar van een omstander: "Mijnheer, u doet deze mensen onrecht aan. U bent respectloos. Ze zijn zo mooi gekleed en kijk wat u voor achtergrond u heeft. Er staan allemaal mensen op de achtergrond en u gebruikt een waarschijnlijk klein diafragma. Of u nu professioneel bent of amateur..... " Zo ging die man nog wel ff door. Ik heb 'm helemaal gelijk gegeven :-) Hoe kan die man nu zien wat ik zie en denk???? De foto is in ieder geval erg geslaagd.

Wat ik echt fout heb gedaan is dat ik het kaartje van deze mensen ben kwijtgeraakt. Wie was zaterdag ook op de Fotofair en kan mij helpen deze mensen de foto toe te sturen???