22 mrt

Professional Imaging

Eén of twee keer per jaar bezoek ik een fotobeurs. Je doet altijd inspiratie op en je komt altijd wel wat leuks of nuttigs tegen. Agelopen weekend bezocht ik de Professional Imaging in Nijkerk.

 PI beursfoto

Op de beurs uiteraard de mogelijkheid om aankopen te doen tegen aantrekkelijke kortingen.

 

Op mijn programma stonden de fotografen Frank Doorhof en Jasper Doest. Wat beweegt 'n fotograaf, hoe denkt een fotograaf en wat heeft hij/zij voor een foto over?

Frank Doorhof
Doorhof schiet mooie portretten met vrij simpele middelen. Met 1 of 2 reportageflitsers weet hij een model goed uit te lichten. Hij hanteert hele eenvoudige trucjes zoals even je lens wazig maken met je eigen adem op de lens te wasemen en zo een diffuus beeld te creëren. Niet alles moet je voor zoete koek aannemen. Zo vraagt Frank zich openlijk af 'waarom je je lens stofvrij moet houden? Je ziet de stof toch niet alleen bij tegenlicht'. Mijn lenzen worden steeds ontstoft. Ik wil kraakheldere en scherpe foto's. Een stoffige lens is bij mij 'not done'. 
De shoot die hij doet in het 'Live Shoot Theater' wordt goed bezocht. Doorhof brengt zijn shoot met veel humor en betrekt zijn publiek bij zijn verhaal. Helaas legt hij niet exact uit hoe hij licht meet. Wellicht wil hij graag dat je zijn workshops volgt.

 Doorhof

Jasper Doest
Inspirerend was de lezing van Jasper Doest. Deze gedreven natuur/milieufotograaf had een mooi verhaal. Met een beetje lef stuurde hij een foto in voor een wedstrijd van National Geographic. Hoewel hij geen professional was, zond hij wel de foto in onder die categorie. Hij won. Doest laat prachtige foto's zien. Om echt iets te laten zien, maakt hij nu reportages van de inmense natuurvervuiling gedaan door de mens. Ooievaars op vuilnisbelten. Aangrijpende beelden, weerzinwekkend. Zijn boodschap is duidelijk, zijn drijfveren zijn bewonderingswaardig.... ik word blij van zijn eerdere werk. 

Jasper Doest Photography