31 mei

Max Verstappen

Max Verstappen kwam 21 mei naar Zandvoort. Dit keer geen perskaart, niet vooraan staan......  Ik moest fotograferen net zoals jij. Een mooie ervaring om weer even te beseffen dat je als fotograaf bevoorrecht bent om mooie plaatjes te schieten.

Max Zandvoort19 FB

 

 

Ik moest dus op de tribune plaatsnemen. Ook daar is het uitzicht fantastisch. Met een 70-200 mm kan je uitstekend uit de voeten. De pitsdames in de superstrakke Jumbo outfit mag je uiteraard niet missen. Voor de zekerheid had ik ook mijn 800 mm lens bij me. Dat was toch iets teveel. Voor 1 foto toch nuttig: Max reed achter de paddock een bocht door waar hij langzamer reed en dus goed te fotograferen was in zijn auto (foto onder). De foto is lekker scherp ondanks de 800 mm. Op 1/2000 geschoten.

 

 

Max Zandvoort02

 

 

Blij met deze foto. Een F1 auto op het rechte stuk was niet te doen. De auto's gaan daar 320 km/pu. Voor je het weet is de bolide voorbij. Dan is het ook mooi dat je net dat moment hebt dat Max schijnbaar in je lens kijkt. Dat is geduld hebben en niet wat ik vaak te horen krijg dat je geluk hebt. Nee, je wacht dat moment af. Je weet dat hij naar het publiek gaat kijken en dan is het op het juiste moment klikken.

 

 

Max Zandvoort18 FB

 

 

Max Zandvoort14

 

Het was weer leuk om zo op een niet bevoorrechte plek te fotograferen. Goed kijken naar het beste moment en, dat moet dus altijd: gaan voor je beste plekje. Ik wilde toch even iets dichter op de baan. Een security mannetje wees mij naar mijn zitplaats. "Ik ben zo weg, 1 shot nog en dan ga ik naar mijn plekje." De jongen knikte goedkeurend..... :-)