07 07

Van Nelle

Voor mijn serie 100% Rotterdam wil ik graag ook een foto hebben van de Van Nelle fabriek. Net zoals de Euromast of de Erasmusbrug mag die niet ontbreken in je serie. Deze foto had best wel wat voeten in de aarde.

Je mag niet overal fotograferen. Dus toen ik een paar weken geleden bij de Van Nelle fabriek aankwam, mocht ik er mooi niet in. Dat is natuurlijk niet leuk. Op Google Maps gekeken hoe ik het snelst over het Rijn Schiekanaal kon komen om vanaf die positie een mooie foto te maken (zie foto hieronder). 

Van Nelle02

 

Dit is een geslaagde foto. Mooi in de twighlightzone genomen. Het weer ( het hemellicht) zat helemaal mee. Tevreden? Nee!  Ik wilde een foto op het terrein zelf. De toestemming aanvragen is niet echt een probleem. De Van Nelle fabriek werkt echt goed mee. Je moet alleen een goed moment afwachten en dat bepaal je alleen de dag er voor, sterker nog, op de dag zelf......

De foto is genomen op 6 november. Ik kwam vast te zitten, Ketheltunnel stoplichten op rood, in de file, zag het mooie licht op de A4 steeds meer oprukken...... Ik had toestemming de foto vandaag te maken maar ik dreigde echt te laat te komen. Echt op de nipper, met voldoende blauw in de lucht kon ik de onderstaande foto nog maken. Veel stress, mooi resultaat.

VanNelle01

under construction