05 sept

Kale Koppen

Momenteel ben ik bezig met een 'Kale Koppen'-serie. Bovenstaande foto is een zelfportret, een proefopstelling voor het licht. De lichtopstelling in deze foto is het uitgangspunt voor de Kale Koppenserie. Inmiddels zijn er vier portretten gemaakt. Nu alvast een voorproefje.

 ArnoZahradnik03 zw

Bovenstaande foto is gisteren gemaakt. Net zoals het zelfportret, werk ik met meerdere reportageflitsers. Hiermee bereik je prachtige effecten. In het zelfportret zie je een lichtbron vanuit de voeten, geeft een mooie schaduw. Belangrijk is het rimlicht over de schouder/hoofd. Dit licht komt in iedere foto terug. 

De foto van de wielrenner is gemaakt in Zoetermeer boven de A12, de fietsbrug. De brug is niet verlicht. Ik heb de witte constructie van de brug uitgelicht met een 600W flitslamp. Geweldig gelukt. Jammer dat er veel bewolking was. De twighlightzone viel zo een beetje in duigen.

De Kale Koppenserie is een serie van minimaal vijf mannen. Ze hebben ieder hun verhaal. Wanneer de serie af is, weet ik niet. Als ik iemand heb geportretteerd, mag diegene de zwart wit versie wel op SM delen. Zo is er al een tipje van de sluier opgelicht. De serie is - zover die af is- op de HOMEPAGE te zien onder 'PORTRETTEN'