21 21

één en al nattigheid

Als het buiten plenst van de regen denk je waarschijnlijk eerder aan binnen blijven dan aan 'buiten lekker fotograferen'.  Dat laatste ben ik toch vrij vaak gaan doen. Ik kom af en toe drijfnat thuis maar het is de moeite waard. Kijk deze plaat van een mevrouw op het zebrapad op het Eisenhouwerplein in Rijswijk. Voeten op de witte strepen, een aankomende bus en wachtende passagiers. 

vrouw paraplu op zebrapad De alledaagse momenten vastleggen in dit soort weersomstandigheden is een echte uitdaging. Je apparatuur is niet echt bestand tegen dit soort extremen. Je moet er alles aan doen om je camera zoveel mogelijk droog te houden. Voor jezelf is het ook niet confortabel. Mensen kijken toch wel op dat je hen fotografeert maar zeggen niets. Met de hedendaagse privacy perikelen is het lastiger een straatfoto te maken dan voorheen. Al met al uitdagende straatfotografie. Het geeft voldoening om steeds weer met een mooie plaat thuis te komen. 

Ik zoek naar het verhaal in de foto. Het leuke is dat de verhalen om de hoek liggen. Ik hoef niet ver te reizen om deze beelden vast te leggen. Het is kijken, kijken en nog eens kijken. Plots gebeurt het, Het gebeurt altijd. Dat is het mooie van fotografie.

Achter de PC bekijk je het materiaal. Ik kan nooit wachten op dit moment. Is het echt goed? Is de foto scherp? Is het 't juiste moment? Altijd weer spannend zulke momenten.

 

 

 

 

 

 

  
Haasten voor de bus Op tijd voor de bus
Dat is maar de vraag. In de plensende regen zet deze man z'n racefiets aan een lantaarnpaal. Worstelend met zijn paraplu om zoveel mogelijk droog te blijven. 
Ik zag 'm aankomen. Al ronddraaiend om hem heen was dit de beste foto. Mooi verhaal vertelt dit beeld. Blij mee.

De foto's staan binnenkort op de Nationale Beeldbank.