28 28

Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is een uitstekend moment om mooie foto's te maken. Langs en in de grachten zijn kunstwerken opgesteld die allemaal licht geven. Vanaf ongeveer 16:30 uur kan je al hele mooie beelden maken. Het festival duurt t/m 19 januari.

 Erg mooie foto's maak je een een half uur na zonsondergang. Dan ontstaat er veel blauw in de lucht. Dat in combinatie met het omgevingslicht van lantaarns en de verlichting vanuit de woonkamers, maakt alles bijzonder sfeervol. Deze sfeer duurt ongeveer 45 minuten en je kan dus hoogstens 3 kunstvoorwerpen mooi fotograferen.

Omdat het zo donker is werk je met lange sluitertijden en moet je met een statief werken. Een heel gesjouw natuurlijk maar dat hoort erbij. Handig is ook te werken met een draadontspanner. Ben je die vergeten, gebruik dan de zelfontspanner op je camera. Probeer te voorkomen dat je je toestel zelf indrukt. Je toestel gaat dan een beetje naar beneden en weer omhoog. Hierdoor ontstaat bewegingonscherpte.

Om meer contrast te krijgen heb ik ook gewerkt met een polarisatiefilter. Het beste kan je die instellen met je 'live view' als je die hebt. Door te draaien aan je filter zie je wanneer je het mooiste beeld hebt. 

Het is best wel koud om te fotograferen. Zeker als je op een plek staat met wind. Je koelt snel af. Draag handschoenen om je handen warm te houden. Zijn je vingers te koud, dan is het lastig je camera te bedienen. 

Voor inspiratie en meer info over het festival: AmsterdamLightFestival

 

autotewater01

 

 

barstenintoren