04 juni

Vierenhalf jaar later

In de weekkrant Groot Rijswijk schrijf ik regelmatig over een foto die ik in mijn woonplaats heb gemaakt. Het verhaal achter de foto. Deze week heb ik twee foto's ingezonden want die laten van dezelfde plek een metamorfose zien.

In 2015 had ik het plan om de bouw van het nieuwe Octrooibureau aan de Veraartlaan in de Plaspoelpolder in heel veel fases vast te leggen. Hoe en waarom ik deze plek had uitgekozen, weet ik niet. Het is nu niet de beste plek om de bouw van het nieuwe pand vast te leggen. Dat had ik beter op de De Bruyn Kopstraat kunnen doen. In 2015 had ik geen idee en achteraf is het makkelijk te bepalen waar ik had kunnen staan. De fotoserie is er nooit gekomen.
Fotoserie of niet, deze tweeluik is wel fantastisch. Wat ’n metamorfose heeft deze plek in Rijswijk ondergaan. Ik heb heel wat keertjes op mijn beeldscherm geswitched tussen 2015 en 2020. Je gaat kijken en vergelijken, keer op keer. En wat vind ik het leukste? Dat het naambordje van de Veraartlaan in al die jaren even schuin is blijven hangen. Het is maar een detail.

Octrooi kruispunt2020