26 26

geen roadtrip, wel ulrum (3)

Het laatste deel van deze drieluik. De donkerste plek van NL is Schiermonnikoog.  Ulrum ligt op het vaste land maar Schiermonnikoog is hier dichtbij, alleen het wad over. Sterren fotograferen is het doel.....maar helaas....... soms lopen zaken niet zoals je denkt......

vijf avonden verbleven we op 'De Hugt'. niet 1 avond was het helder genoeg om de sterrenhemel te fotograferen. heel jammer natuurlijk maar van moeder natuur kregen we wel een ander kadootje: een vette, hele vette onweersavond! twee onweersfronten kwamen tegelijkertijd over. met mijn 15mm ben ik tot de laatste naad kletsnat geregend maar ik heb de foto: een mooie lange lage bliksem !  dat geeft je als fotograaf veel voldoening. het duurde een uur voor dat ik de bliksemschicht te pakken had. 

 

Veel van de bliksemschichten waren niet te zien. De schichten verlichten natuurlijk wel de wolken vanaf boven. ook dat is het fotograferen waard. zie hiervoor de onderstaande foto die dit effect meegeeft. de wolkenpartijen hangen als een roestbruine deken boven mij. aan de horizon is de bewolking veel dunner en daar zijn de schichten heel helder. bijelkaar een mooi tafereel.  

 onweer Ulrum02 kl

 

de verwachtingen waren anders maar de resultaten zijn top. nl is een fantastisch land om te fotograferen, dat bewijst deze drieluik. van industrieĆ«le vergezichten tot idylische vennetjes, nl is veelzijdig. 

Op de roadtrip door europa had ik ook mooi materiaal kunnen schieten maar, dank aan covid-19 dat ik dit mee heb mogen maken!