Referenties

 Luuk schrijft op 28 april 2020:

'Camera weer uit het stof'

De aankondiging van deze workshop was een aanmoediging om de camera weer onder het stof vandaan te halen. Door het enthousiasme van Tino
is de fotografie hobby weer in ere hersteld. De workshop was ontzettend leerzaam en alle vragen werden duidelijk uitgelegd en waar mogelijk met voorbeelden onderbouwd. De tweede sessie moest vanwege de Corona ellende, gedurende twee avond sessies, via livestream worden gevolgd. Prima oplossing om op die manier toch gewoon de kennis over te dragen en voldoende ruimte om vragen te stellen. Kortom: een prima workshop en ik kijk uit na een vervolg en de bijeenkomst landschapsfotografie. Tino bedankt!
Luuk

 

 _________________________________________

 

Op 9 maart 2019 schreef Ron Keislair de volgende recentie over de 2-daagse workshop Basis Fotografie:

 

 FB Ron Keisliar

 

_________________________________________

'Fijne kneepjes'

 Robert recentie

 

_________________________________________

 

'Boeiend'

Ulbe recencie

 

reactie op Facebook in februari 2019

 __________________________________________

 

 

"Super leuke en leerzame cursus'

 FB Alex Rensen

februari 2019

 __________________________________________

 

"Gezellig, ontspannen en leerzaam'

Heb een fotoworkshop (2 dagen) bij Tino gevolgd. Was heel gezellig en ontspannen maar vooral leerzaam. Kleine groep dus veel ruimte voor individuele vragen. Weet nu zoveel beter hoe mijn camera werkt, heb de automatische stand op de camera niet meer nodig ­čśÇ

Willeke Eikelenboom, januari 2019

__________________________________________

 

'Erg blij mee'

Oud en Nieuw 2019 GRW2 kl

 

Man, man, man. Wat een gave plaat!! Erg blij mee. Fijne avond en tot snel in het nieuwe jaar.

Hans Ouwerkerk, redacteur weekblad Groot Rijswijk

 __________________________________________

 

Aanbeveling!

Martin Beuk FB

__________________________________________

 

Gewoon anders dan andersTino, dank je wel voor de mooie foto┬┤s van ons gezin. Je aandacht voor de belichting en de opstelling en je geduld staan garant voor mooie foto┬┤s. Je creativiteit zet je in voor de special effect foto┬┤s. Deze zijn een leuke afwisseling die wij altijd waarderen. Gewoon anders dan anders en daar houden wij wel van!
Alle foto┬┤s zijn ons dierbaar. Dank je wel.Victor en Elly

 __________________________________________

Enthousiast, professioneel en creatief!

Vanuit mijn functie heb ik zeer regelmatig met Tino te maken, en hij weet van openingen of andere formele handelingen telkens weer een bijzonder moment te maken en vast te leggen op "de gevoelige plaat". Zijn foto's zijn professioneel en kennen altijd een persoonlijke inkleuring. Dat maakt Tino tot een bijzondere fotograaf, en zijn werk springt er tussen de vele nieuwsfoto's altijd boven uit. Wat als hobby is begonnen, is uitgegroeid tot werkelijk vakwerk! De media maken er terecht veel gebruik van.

Tino brengt zijn enthousiasme voor de fotografie ook graag over op anderen. Zo is hij actief in een fotoclub, maar ook veelgevraagd als jurylid. Hij weet feilloos met opbouwende kritiek of met goede tips anderen te stimuleren om bepaalde punten te verbeteren. En zijn foto's zijn voor anderen een voorbeeld om qua techniek of creativiteit een hoger niveau na te streven.

Deze website geeft een mooi beeld van de veelzijdigheid van Tino als fotograaf. Vakmanschap is meesterschap!

Jos Bolte

ex-wethouder Rijswijk__________________________________________

'Bevlogen fotograaf'

Tino van Dam is fantastisch om mee te werken. Prettige vent met veel sociale skills.

Weet wat hij doet en is veelzijdig in zijn werk.

Met oog voor details weet hij het beste uit zijn modellen te halen.

Een bevlogen fotograaf die met je meedenkt!

Jackie van der Vlis

Free-lance Marketing en comminicatie, Rijswijkse Schouwburg Buziau


__________________________________________

 

Deskundig, geduldig en vriendelijkTino is al een aantal jaren de fotograaf tijdens de naturalisatie ceremonies bij de gemeente Rijswijk.


Hij is deskundig, geduldig en vriendelijk. Stelt mensen op hun gemak, ondanks de toch enigszins ongemakkelijke situatie waarin zij gefotografeerd worden.Zijn foto's getuigen van professionaliteit en passie !!Ik hoop nog vele jaren met Tino te kunnen samenwerken.Katinka Smits
GBA-specialist, Burger

 

__________________________________________


Een betrouwbare partnerVanuit mijn functie als communicatieadviseur bij de gemeente Rijswijk ben ik in 2005 in contact gekomen met de fotograaf Tino van Dam. Vanaf dat moment heeft hij voor de gemeente veel foto-opdrachten uitgevoerd. Dit tot volle tevredenheid van de gemeentelijke afdeling communicatie. Veel fotoÔÇÖs zijn gebruikt voor plaatsing op de gemeentelijke website en op de informatiepagina Rijswijk Regelrecht in het nieuwsblad Groot Rijswijk.

In de nu acht jaar durende samenwerking heeft Tino van Dam zich laten kennen als een betrouwbare partner die altijd tijdig en kwalitatief hoogstaand fotomateriaal levert. Een prettige eigenschap is dat Tino van Dam bij een foto-opdracht zelfstandig te werk kan gaan waarbij hij met de opdrachtgever meedenkt om tot het beste resultaat te komen.

Naast nieuwsfotografie heeft Tino voor de gemeente Rijswijk ook portretten en reportages gemaakt.

Kortom een veelzijdig fotograaf die goed luistert naar de opdrachtgever en met het juiste materiaal terugkomt. Ik verheug mij erop de samenwerking met Tino van Dam nog lang te kunnen voortzetten.Bram Zekveld
Communicatieadviseur gemeente Rijswijk


__________________________________________ 

Professioneel, co├Âperatief en snel

 

Met Tino van Dam werk ik in mijn werk als persvoorlichter bij ROC Mondriaan al vele jaren samen. Kenmerken van zijn manier werken zijn professionaliteit, co├Âperatieve houding en snelheid.

Niet alleen maakt hij uitstekende foto's die de nieuwsuitingen van ROC Mondriaan goed illustreren. Tino heeft inzicht in welke zaken het imago van ROC Mondriaan versterken en komt regelmatig met idee├źn op de proppen die hij indien gewenst uitwerkt en/of in zijn eigen netwerk uitzet. Hiermee levert hij een onmisbare en welkome bijdrage aan de Dienst Communicatie van ROC Mondriaan.

Stefanie de Klerk

persvoorlichter ROC Mondriaan__________________________________________


Belangrijkste foto altijd van zijn hand

 

Tino is al jarenlang d├ę fotograaf van Groot Rijswijk en dat tot volle tevredenheid van de redactie. Zijn stijl is net even anders dan andere fotografen hanteren en dat maakt hem herkenbaar. Dit handelsmerk komt Groot Rijswijk goed van pas. De krant komt een keer per week uit en heeft dus minder kansen om origineel te zijn dan de dagbladen in dit gebied. Dankzij Tino's fotografie kan Groot Rijswijk kiezen voor andere onderwerpen of voor een andere invalshoek. Niet voor niets is bijna altijd de belangrijkste foto van de krant, de foto op de voorpagina, van zijn hand.

Daarnaast is Tino goed bekend in het gebied waar hij werkt en neemt hij de tijd voor zijn foto's, omdat hij alleen het beste van het beste wil en zijn opdrachtgevers goed wil bedienen.

Tino neemt zelf initiatief, komt met goede foto-onderwerpen en zorgt geheel in zijn eigen stijl dat er een kwalitatief hoogstaande foto wordt geleverd. Bovendien is het prettig dat je op Tino kan bouwen. Als

eindredacteur doe je nooit vergeefs een beroep op hem, zelfs niet als er een spoedklus is.

Klaas-Jan Droppert

Journalist Den Haag Centraal__________________________________________